Therapeut

Ieder mens bestaat uit een geheel aan eigenschappen, gedragingen, gevoelens, gedachten, verlangens en mogelijkheden. Ik geloof dat je veel meer kunt dan je denkt. Alles wat erin zit, komt eruit als je jezelf de kans geeft. Als je het durft. En daar zit mijn uitdaging. Het geheel van de mens ontdekken en hem helpen te worden wie hij eigenlijk is. Het is mijn drijfveer. Het is een proces van creëren, van ontwikkeling.

 

Mijn ontwikkeling
Een voorbeeld van zo’n proces is mijn ontwikkeling tot therapeut. Deze begon toen ik in 1992 aan de slag ging als zelfstandig therapeut. Ondertussen volgde ik de opleiding Hypnotherapie aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Deze opleiding rondde ik af in 1996. Vanuit mijn ervaringen als therapeut kreeg ik behoefte tot verdere verdieping. Ik behaalde mijn Master Classification, volgde de Jungiaanse Analytische Therapie Opleiding en verschillende bijscholingen. In 2000 richtte ik mij ook op de klassieke homeopathie en een aantal jaren volgde ik diverse praktijkcursussen van Alize Timmermans en een stagekliniek aan het Hahnemann Instituut Nederland. Ik heb mij ook ontwikkeld in de ziekteclassificatie van Hahnemann onder begeleiding van Ewald Stöteler. 

 

Zelf creëren
Als mens en therapeut blijf ik me graag ontwikkelen en verdiepen in mijn innerlijke processen. Om te kunnen verdiepen is een vertrouwde veilige omgeving nodig. Daarom creëer ik binnen de therapie graag de ruimte waarin je durft te verdiepen in jezelf.  Zodat je het vermogen tot zelfgenezing gaat ervaren. Je gaat zelf ontwikkelen en creëren.