Therapeut

Als Analytisch therapeut richt ik me op persoonlijke groei en ontwikkeling, stress vraagstukken.  
Inmiddels ben ik meer dan 25 jaar werkzaam als zelfstandig therapeut, opgeleid met dieptepsychologische theorieën en de nieuwste inzichten op dit gebied.
Verder voldoe ik aan de huidige vereiste opleidingen in dit vakgebied o.a. medische basiskennis en farmacologie.

 

In 1992 ben ik gestart met de opleiding Hypnotherapie aan het Jungiaans instituut – Rump Academie voor Dieptepsychologie. Vervolgens heb ik mijn Master Classification behaald en de Jungiaanse analytische opleiding gevolgd. Na mijn opleiding heb ik mijn vaardigheden uitgebreid, ik ben me onder andere verder gaan bekwamen in het analyseren van dromen en tekeningen.

 

Van jongs af aan heb ik me bezig gehouden met de beweegredenen van de mens. Zijn of haar innerlijke drijfveren hebben altijd mijn interesse gehad. De open onderzoekende houding die ik als kind hierin heb gevoeld is mijn basis geworden. Ik ben me in de eerste instantie bezig gaan houden met de theorieën van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung, waarbij de belangrijke vraag aan de orde komt waarom doe ik wat ik doe en hoe kan ik zelf richting aan mijn leven geven. Mijn eigen verdieping heeft me aangezet tot de opleidingen binnen het Jungiaans instituut – Rump Academie voor Dieptepsychologie. Later ben ik op zoek gegaan naar meerdere stromingen in de psychologie en filosofie. Het geheel heeft mij als therapeut gevormd en een brede visie gegeven.